joi, 23 decembrie 2021

Ați reușit: ne-ați unit!

 



Boieri dumneavoastră, să primiți colinda noastră.


Din nou a trebuit azi să venim în fața aleșilor cu jalba'n proțap. Și tot din nou ne-am lovit de comportamentul lor de boieri. Privind către palatul lor mi-am dat seama de imensa prăpastie căscată între ei și noi: unii într-o clădire imensă, având tot confortul, noi rebegiți de frig într-o parcare la câteva sute de metri distanță încercând să ne facem auziți. Nu am reușit... Și asta cu siguranță nu din cauză că nu am fi făcut suficientă gălăgie.


 

   M-a străfulgerat imaginea țăranului român care iarna, la încheierea muncilor agricole mergea la poarta conacului boierului și încerca să-l facă  să-i dea un venit puțin mai mare. Iar boierul stând la masa încărcată cu tot soiul de bunătăți, ștergându-și unsoarea de la colțurile gurii îi transmite țăranului cât de proastă recoltă a avut, cât de greu îi este și că nu are cum să-l ajute.

   Astăzi noi nici măcar de atât nu am avut parte. Nici un mesaj, nici o invitație la dialog, nimic... Comportament de boieri care-și permit orice pentru că pot. Și totuși "prostimea" (mulțimea) când s-a unit a învins până la urmă. Indiferent care a fost reacția boierilor față de noi, partea bună e că ne-au unit. Toate forțele din Sistemul de apărare ne-am dat mâna și asta ar trebui să-i sperie. Și dacă nu s-au speriat acum, noi suntem hotărâți să rămânem uniți.

    Ați reușit: ne-ați unit!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.